Gegevens wissen

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u een taak gebruiken om gegevens op computers van gebruikers op afstand te verwijderen.

Zo verwijdert Kaspersky Endpoint Security de gegevens:

Kaspersky Endpoint Security voert de taak Gegevens wissen uit ongeacht het type licentie dat wordt gebruikt, zelfs nadat de licentie is verlopen.

Modi van Gegevens wissen

Met deze taak kunt u gegevens verwijderen in de volgende modi:

Het is niet mogelijk om in de taakeigenschappen een schema voor gegevensverwijdering in te stellen. U kunt gegevens alleen net na de handmatige start van de taak verwijderen of u kunt een vertraagde gegevensverwijdering configureren als er geen verbinding Kaspersky Security Center is.

Beperkingen

De functie 'Gegevens wissen' heeft de volgende beperkingen:

Een 'Gegevens wissen'-taak aanmaken

Zo verwijdert u gegevens op computers van gebruikers:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesTasks.

De lijst met taken wordt geopend.

2. Klik op de knop Add.

De wizard Taak wordt gestart.

3. Configureer de taakinstellingen:
    1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Application de optie Kaspersky Endpoint Security for Windows (11.11.0).
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Task type de optie Gegevens wissen.
    3. Typ in het veld Task name een korte omschrijving, zoals Gegevens wissen (Anti-Diefstal).
    4. Selecteer in het gedeelte Select devices to which the task will be assigned het bereik van de taak.
  4. Selecteer apparaten naargelang de geselecteerde optie voor het bereik van de taak. Ga naar de volgende stap.

Als nieuwe computers worden toegevoegd aan een beheergroep binnen het bereik van de taak, wordt de taak voor directe gegevensverwijdering alleen uitgevoerd op de nieuwe computers als de taak binnen 5 minuten na het toevoegen van de nieuwe computers wordt voltooid.

5. Verlaat de wizard verlaten.

U ziet een nieuwe taak in de lijst met taken.

6. Klik op de taak Gegevens wissen voor Kaspersky Endpoint Security.

U ziet nu het venster met de taakeigenschappen.

7. Selecteer het tabblad Application settings.
  8. Selecteer de methode voor de verwijdering van de gegevens:
    • Delete by means of the operating system. Kaspersky Endpoint Security gebruikt de bronnen van het besturingssysteem om bestanden te verwijderen zonder ze naar de prullenbak te verplaatsen.
    • Delete completely, no recovery possible. Kaspersky Endpoint Security overschrijdt bestanden met willekeurige gegevens. Het is vrijwel onmogelijk om gegevens te herstellen nadat ze zijn verwijderd.
  9. Als u de gegevensverwijdering wilt uitstellen, schakelt u het selectievakje Automatically wipe data when there is no connection to Kaspersky Security Center for more than N days in. Geef het aantal dagen op.

De taak voor de uitgestelde gegevensverwijdering wordt uitgevoerd telkens als geen verbinding met Kaspersky Security Center is gemaakt gedurende de ingestelde tijd.

Bij de configuratie van de uitgestelde gegevensverwijdering moet u wel rekening houden dat werknemers hun computer kunnen afsluiten voordat ze op vakantie gaan. In dat geval kan de tijd dat er geen verbinding is gemaakt overschreden worden en worden de gegevens verwijderd. Houd ook rekening met het werkschema van offline gebruikers. Voor meer informatie over het werken met offline computers en gebruikers die niet op kantoor zijn, raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt de taak meteen na de synchronisatie met Kaspersky Security Center uitgevoerd.

10. Zo maakt u een lijst met te verwijderen objecten:
    • Mappen. Kaspersky Endpoint Security verwijdert alle bestanden in de map en de submappen ervan. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt geen maskers en omgevingsvariabelen voor de invoer van een pad naar een map.
    • Bestanden op extensie. Kaspersky Endpoint Security zoekt bestanden met de opgegeven extensies op alle schijven van de computer, inclusief verwisselbare schijven. Gebruik de tekens ';' of ',' om meerdere extensies op te geven.
    • Vooraf gedefinieerd bereik. Kaspersky Endpoint Security verwijdert bestanden uit de volgende gebieden:
      • Documenten. Bestanden in de standaardmap Documenten van het besturingssysteem, en de submappen ervan.
      • Cookies. Bestanden waarin de browser gegevens bewaart van websites die de gebruiker bezoekt (zoals gegevens over gebruikersautorisaties).
      • Bureaublad. Bestanden in de standaardmap Bureaublad van het besturingssysteem, en de submappen ervan.
      • Temporary Internet Explorer files. Tijdelijke bestanden voor de werking van Internet Explorer, zoals exemplaren van webpagina's, afbeeldingen en mediabestanden.
      • Tijdelijke bestanden. Tijdelijke bestanden voor de werking van op de computer geïnstalleerde programma's. Microsoft Office-programma's maken bijvoorbeeld tijdelijke bestanden aan die back-ups van documenten bevatten.
      • Outlook-bestanden. Bestanden voor de werking van het e-mailprogramma Outlook: gegevensbestanden (PST), offline gegevensbestanden (OST), offline adresboekbestanden (OAB) en persoonlijk-adresboekbestanden (PAB).
      • User profile. Een aantal bestanden en mappen met instellingen van het besturingssysteem voor het lokale gebruikersaccount.

Op elk tabblad kunt u een lijst met te verwijderen objecten maken. Kaspersky Endpoint Security maakt een geconsolideerde lijst aan en verwijdert bestanden van deze lijst wanneer een taak is voltooid.

U kunt geen bestanden verwijderen die vereist zijn voor de werking van Kaspersky Endpoint Security.

11. Sla uw wijzigingen op.
  12. Schakel het selectievakje naast de taak in.
  13. Klik op de knop Run.

De gegevens op computers van gebruikers worden nu verwijderd volgens de geselecteerde modus: direct of als er geen verbinding is. Als Kaspersky Endpoint Security een bestand niet kan verwijderen, zoals wanneer een gebruiker het bestand momenteel gebruikt, probeert het programma het niet opnieuw te verwijderen. Start de taak opnieuw om de gegevensverwijdering te voltooien.